Predictive maintenance

Wat is Voorspellend Onderhoud?

In tegenstelling tot preventief onderhoud, dat wordt uitgevoerd volgens een vooraf ingesteld schema, definieert Voorspellend Onderhoud (ook wel Condition Based Maintenance genoemd) de behoefte aan onderhoudstaken op basis van de werkelijke staat van de machine.

Voorspellend onderhoud helpt bij het elimineren van de catastrofale uitval van de apparatuur, verlengt de levensduur van machineonderdelen en verlaagt de kosten van onderdelen en arbeid.

De voordelen

Voorspellend onderhoud wordt al sinds de jaren 90 op grote schaal gebruikt in industrieën zoals industriële fabrieken, elektrische bedrijven en de luchtvaart. Het is bewezen kosteneffectief en energie-efficiënt.

Onderzoeken tonen aan dat een goed werkend predictief onderhoudsprogramma een besparing van 8% tot 12% kan opleveren ten opzichte van een programma dat alleen preventief onderhoud vereist. Commerciële faciliteiten kunnen jaarlijks ongeveer €0.81 per 0.3048 meter besparen door Predictive Maintenance te implementeren. Dit resulteert in een totale besparing van maximaal 13% van het operationele budget.

Nadelen en onderbenutting

Ondanks de duidelijke voordelen gebruikt slechts 12% van de commerciële industrieën Predictive Maintenance-technieken, voornamelijk vanwege de kosten en de complexiteit van de vereiste diagnostische apparatuur. De initiële investering in apparatuur kan oplopen tot €40.000,- (bron: US Department of Energy) . Daarnaast moet het interne personeel voorzien zijn van de benodigde expertise en training in het gebruik van deze technieken.

Onze voorspellende onderhoudsoplossingen verwijderen deze bovengenoemde toetredingsdrempels en dragen bij aan energie-en kostenbesparingen van de industrie sector.

30
Gemiddelde vermindering van onderhoudskosten
45
Voorkom storingen
75
Gemiddelde vermindering van uitvaltijd
25
Gemiddelde vermindering van energieverbruik
Benieuwd naar de oplossing?
Overzicht platform